مواعظ گهربار

شما امروز در رژیم اسلامی واقع هستید، یعنی رژیمی كه اساسش بر این است كه مردم با طبقات ارتشی و نظامی خودشان را از هم جدا ندانند. شما خودتان را از آنها بدانید، آنها هم خودشان را از شما بدانند و با آغوش باز از شما پذیرایی كنند. شما كوشش كنید كه این معنا را در ذهن مردم با اعمالتان وارد كنید… امروز روزی است كه ملت با این قشرهای انتظامی رفیق اند و دوست اند و برادرند. آنها می خواهند این انتظامات را برای ملت حفظ كنند. ملت وقتی دید كه این طایفه خدمتگزار او هستند و محبت به او می كنند، به كسی كه خدمت به او می كند، نظم مملكتش را حفظ می كند ، قهراً علاقمند می شود. شما كوشش كنید كه همین معنایی را كه الان هست كه بنا این است كه رژیم جمهوری اسلامی رژیم مردمی باشد و همه با هم باشند، در دل ها زنده كنید. … شما امروز نیروی انتظامی دولت جمهوری اسلامی هستید، افرادتان یكی یكی باید ملاحظه این را بكند كه من در نیروی انتظامی اسلامی دارم كار می كنم. همه شما باید همین معنا در ذهنش باشد كه ما در یك مملكتی می خواهیم كار كنیم كه این مملكت مال امام زمان ـ سلام الله علیه ـ است، مال حضرت امیر ـ سلام الله علیه ـ و مال پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است. ما داریم خدمت به پیامبر و اسلام می كنیم. ما نباید به مردم حالا ـ عرض كنم كه ـ قدرت فروشی بكنیم. خیال بكنیم ما یك قدرتمندی هستیم و مردم چیزی نیستند. اگر این كار را بكنید، محبوب مردم نیستید. وقتی شب به منزل می روید ، با دل آرام درمنزل می خوابید، هیچ تشویشی در كار نیست. اما اگر یك رژیمی باشد كه مخالفت بخواهد بكند، حتی آن كسی كه ظالم است به حسب نوع مردم ـ مگر بعضی شان كه دیگر متبدل به یك حیوانی شده اند ـ از این كه مردم را اذیت كند ، ناراحت است، آدم وقتی هم به یكی اذیت بكند، خودش هم ناراحت می شود. اما در این رژیم(جمهوری اسلامی) باید همه با دل راحت انشاء الله و با قدرت، اما قدرت برای اشخاصی كه فساد می كنند، و رحمت برای دوستان خودتان،باشند.
"اشداء علی الكفار رحماء بینهم" دستور خداست و وصف مؤمنین این است كه در مقابل اجانب می ایستند قوی، در حالی که بین خودشان دوست و رفیق و رحیم هستند.
… آنچه من از نیروی انتظامی جمهوری اسلامی توقع دارم در سه فصل قابل بیان است.
خصوصیت اول اقتدار است. نیروی انتظامی باید دارای اقتدار باشد. اقتدار یك امر معنوی است و و با صدای كلفت و اسلحه تیز و مشت محكم تفاوت دارد. اقتدارهای ظاهری در حقیقت اقتدار نیست. باید وضعیتی به وجود آید كه هم نیروی انتظامی در خود احساس قدرت كند و هم آحاد ملت دریابند كه پاسدار و حافظ امنیت فردی و اجتماعی آنها، یك مجموعه مقتدر است و می تواند از مردم دفاع كند و هم دشمن مخل امنیت بفهمد كه نیروی انتظامی مقتدر وتواناست.
خصوصیت دوم عزت نفس است. نیروی انتظامی باید در چشم مردم عزیز باشد. این عزت از رفتار نیروی انتظامی و چگونگی انجام وظیفه او ناشی می شود. اگر كسی آلوده و اسیر شهرت و تملق و یا وابسته به پول و مادیات بود، بدون استثنا در چشم مردم ذلیل می شود و به دنبال آن سقوط خواهد كرد. پس عزت نیروی انتظامی به این است كه پارسایی و پاكدامنی در تمام اركان آن مشاهده شود و همه احساس كنند كه این نیرو پاكدامن است و خود را آلوده نمی كند و برای عوضهای قلیل مادی و حقیر مادی و پست ارزشی قائل نیست. این یك امر روحی و معنوی است كه برای نیروی انتظامی عزت خواهد آورد.
خصوصیت سوم رحمت و مهربانی است. باید نسبت به مردم كه می خواهید از خانه، جاده، امنیت، مرز و كسب و كار آنها محافظت كنید، احساس رأفت و رحمت داشته باشید. مردم باید این معنا را لمس كنند كه همان نیروی مقتدر و با صلابتی كه در مقابل مخل امنیت با كمال قدرت و صلابت می ایستد، وقتی با مردم و افراد مظلوم مواجه می شود با رحمت و رأفت برخورد می كند. سه عنصر قدرت، عزت و رحمت خصوصیاتی است كه اگر در نیروی انتظامی باشد، این نیرو در حدی خواهد بود كه جامعه اسلامی می تواند به عنوان پشتوانه ای كارآمد و قابل قبول به او تكیه كند. نكته ای وجود دارد كه درحقیقت محور این بحثها، و آن موضوع دفاع از ارزشهای اسلامی است. هم شما و هم آحاد ملت ایران باید به این نكته توجه كنید. اگر مجموعه ای با قدرت و عزت در میان مردم ظاهرشد، همه باید بدانند كه این مجموعه بنا دارد از ارزشهای اسلامی دفاع كند. در درون نیروی انتظامی باید ارزشهای اسلامی معیار و میزان باشد.
منبع:گزیده رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری